Nieuwe LED verlichting

Nieuwe LED verlichting


Al een aantal jaar is het op de markt, energiezuinige LED verlichting. Uiteraard zijn wij op de hoogte gebleven van alle nieuwe ontwikkelinngen, echter, de overstap naar LED hebben we pas laat genomen. We hebben rustig afgewacht, totdat de technologie goed ontwikkeld was. Uiteraard wordt er nog vollop door ontwikkeld, maar voor nu hebben we de juiste stappen genomen.


De oude LEDparren hadden allemaal losse LED's, welke één kleur per losse LED hadden. Wij hebben deze stap overgeslagen, en zijn gelijk overgegaan op de TriColor LED's. Dit houdt in, dat er uit één lichtbron 3 kleuren komen (respectievelijk R(ood)G(roen)B(lauw)). Op deze manier zie je ook goed de kleur van de lamp, en kijk je niet meer in een lelijke LEDlamp. Tegenwoordig is er ook RGBW, wat inhoudt dat er ook een witte LED in de bron zit. Daarnaast is er ook nog een RGBWAUV LEDbron beschikbaar, welke nog een extra Amber en UV bron heeft. Op deze manier kunnen er steeds meer 'echte' kleuren gemixt worden, in plaats van de standaard pastelkleuren.


Wij hebben geïnvesteerd in een aantal producten. We zetten ze even op een rijtje


Showtec Spectral M800 Tour

Dit is toch wel de meest gebruikte en geziene LEDpar. Niet alleen heel de Efteling ligt er vol mee, maar ook op de grote festivals kom je er vaak tientallen tegen. De lichtbron is 14x 3W Tricolor LED (RGB). Voorzien van superclamp met vleugelbout, waardoor ze gemakkelijk overal aan vast te maken zijn, en ook snel ingezet kunnen worden als vloerpar. Tevens zijn de lampen voorzien van Powercon in/out, en zowel 3 als 5 polige DMX. Voor het snel bekabelen hebben we speciale combikabels gemaakt, voorzien van Powercon en DMX 3 polig in één kabel. Deze kabels zijn ook gemakkelijk te gebruiken voor bijvoorbeeld Sunstrips, Pixelbarren of Mac101's. Tot slot zijn de lampen ook gemakkelijk in één kleur in te stellen, zodat er niet altijd DMX nodig is.


CLF Tricolor Minipar

Een kleinere LEDpar, welke zeer gemakkelijk is in gebruik. Voor de drive-in show een perfect lampje, maar ook voor het uitlichten van tuinen, objecten of voor de kleine verhuursetjes. Voorzien van 7 Tricolor LED's (RBG) en een G-haak met Quicklock systeem, waardoor de lampen zeer snel gebruikt kunnen worden als zowel hangende lamp als vloerspot. De lampen zijn voorzien van DMX 3 polig en euro in/out, waardoor ze vrij snel te bekabelen zijn. Naast een vaste kleur zijn de lampen ook met voorgeprogrammeerde programma's en sound2light te gebruiken. Als optie kunnen we de lampen ook nog leveren met barndoors.


Showtec Star Sky II

De sterrendoeken zijn al een tijdje verkrijgbaar bij ons, maar toch willen we ze niet vergeten.  Inmiddels hebben we er al een aantal op voorraad, de sterrendoeken van 6x3m met witte LED's. De doeken zijn voorzien van een brandwerend certificaat, en zijn gemakkelijk op te hangen door middel van  lussen met klittenband. Daarnaast zijn de doeken stand-alone te gebruiken in verschillende modi, of aanstuurbaar via DMX.


CLS LEDpanelen (voor op het LED DJmeubel, maar ook als losse panelen)

Vierkante LEDpanelen welke opgedeeld zijn in 4 secties. Elke sectie is gemakkelijk met een afstandsbediening in een aantal standaardkleuren in te stellen welke worden gemixt met RGB. Ook kunnen er verschillende programma's worden gedraaid. De panelen zijn door middel van een CAT5 kabel door te koppelen, en zijn met een verloopje ook DMX aanstuurbaar. De panelen worden opgehangen aan het DJmeubel, maar kunnen door het standaard wat erbij zit ook staand worden gebruikt. Door middel van een speciaal koppelsysteem zijn ze gemakkelijk en snel door te koppelen qua stroom.


Creative LEDkubussen IP67

Tot slot hebben we voor de tuinfeesten ook nog een aantal LEDkubussen in de verhuur. Dit zijn kubussen van 30x30x30cm, welke een RBG lichtbron bevatten. De armaturen zijn draadloos, waardoor ze overal te gebruiken zijn. Opladen gaat via inductie, en de waterdichtheidsclassificatie is IP67 (volledig waterdicht). Perfect als aanvulling op een tuinfeest, of als decoratie in de vijver of op het water.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van LED? Of heeft u interesse in een ander product? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen uiteraard nog veel meer LED armaturen leveren, zoals de Robe 300, DLX en DLF of de Martin Mac 101, 401 of Quantum Profile. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier, de email of telefonisch.
Rodney Breen Producties

DJ's / Licht / Geluid / Verhuur


Kerkweg 15E

3214 VB Zuidland

Bezoek alleen op afspraak


06 177 04 208

Stuur een email